Saturday, 30 April 2011

stupid girl monologue

yes . suma orang boke cakap aku bodoh . yes I am stupid . stupid me . suma orang suruh aku lupakan dia . tapi cana aku nak cakap yang aku memang taklei lupa ? suma orang tak paham or aku yang degil ? aku terlalu obsess ngan cinta aku yang aku rasa terlalu agung .
aku tolak orang lain dengan alasan aku tak bersedia . tahukah kalian yang sebenarnya , aku taklei lupakan dia ? shit . aku pun sendiri benci this feeling .
tapi siyes aku cakap , aku tak dapat halang prasaan ni . aku tak dapat tahan aku dari bukak page dia . tak dapat tahan dari tanya member dia kesihatan dia cana skang . yes . aku dah gila .
aku tahu , prasaan marah aku slama ni buat aku saket . prasaan benci aku ni buat hati menangis malam malam . suma orang yang putus cinta pun macam ni eh ? ke aku yang over .
aku taklei ngadu kat sapa sapa prasaan ni sebab suma orang akan marah bila aku start cakap pasai menda nih . dorang yakinkan aku akan ada yang terbaik untuk aku . dorang yakinkan aku yang aku kena blajaq bsungguh sungguh  sebab ilmu yang nak bawak aku pergi jauh. bukan menda lain.
aku terima fizikal . mentali tidak . disebabkan aku , aku dah lukakan hati  lelaki lain . sumpah , bukan niat nak permainkan kalian , aku cuma dibuai perhatian kalian . bila kalian nyatakan perasaan , maaf , aku sebagai seorang gadis yang hatinya berparut , tidak dapat menerima kalian .
aku sesungguhnya tak tahu sampai bila akan begini . mungkin aku akan eksperimenkan kata kata mama . masa akan menentukan segalanya . 

dengan ini , effa nak suma  31 follower ni tolong jangan follow dah .
effa taknak sesakkan dashboard ampa ngan menda alah ceni .
ola ! ^^

arini seharian tak studi . 
seharian tak bukak letop . 
seharian tak tidoq . teeettttt !
menipu bedosa , effa .
oke . tidoq sat . 1600 - 1750 ( sat ? =.=' )

lagi tiga paper . sighhh ~~~~


30 april bday adek kesayangan .
beliau nak spek mata . 
nak pulak oakley . 
adek engat angah nih cap duettt ??? >.<


1 may bday syima .
tapi sambut awai .
hehehehe sian effa baling tepung
kat syima tadik .
turut terkena , ika , mayo n kaksyidah .
effa baling banyak banyak pastu pecut p kat moto .
hakhakah . sayangggg lah ampa !! hmmuahh !
nak tengok pic  ,,, tekan niii , blog syima


sok pepagi jom jogging ?
jumpa anda di stadium !
insyaAllah ~ 
nite peeps



ayat untuk entry nih , ' kau tetap aku yang punya '

Wednesday, 27 April 2011

yeahhh !
dah abehh  paper maths ! whoaahh ~

oke oke . assalamualaikum and a veryy the veryy a-hot-noon for all ^^
( mood sangat baek ^^ )

dengan ini , officially , effa tinggal 3 paper lagik .
banyak kan ? total this sem : 7
done : 4

lagi 3 tuu , subject theory and practical . 
no maths maths . tapi errr 
ada laaa calculation sana sikit , sini sikit . tapi still okay ..
eh , nope .
much muchyy muchiest better than calculus =.='


rasa relief sangat sangat skang . rasa batu atas pala neh ilang .
haaaa , so sapa ada msg effa aritu , resend lahh balek kaa apa kaa .
sebab effa memang ignore langsung msg2 korang .

tapi BIG exception lahh kat klasmates n dak dak USM yang len . sebab kalo dorang msg , memang effa repli . orang len msg , sorry to say .
kau cuma buat masalah aku makin banyak .
malas nak pikir . 
rela studi maths dari layan msg hang .

yeahhh . header punya lah scaryy ( sikit  aa enn ) . tapi lagu . humm . hampeh .
layan ballad . heheheheh .
tapi effa tak kesahhh .. sebab ni lagu fav abah . dok ulang ulang ulang lagu nih  jaaaa .
(: (: (: (:


so skang , effa nak sambung tengok cita drag me to hell , effa nak p qb men gem kat arcade , effa nak g baca buku kat boaders , effa nak karok , effa nak makan banyak banyak banyak , effa nak lepak depan qb sambil tengok pulau jerjak , effa nak makan lokceng kat tepi pantai , effa nak makan cendol bediri , sambil studi ieg102 ngn iek 105


! wish me luck !
 ! all the best  !

rupanya Allah turunkan hujan , 
sebab Dia nak bagi pelangi .
Alhamdulillah ^^

Monday, 25 April 2011

dah lama . saket . killer

dah lama

Walaupun kau bersamanya
kau tetap aku yang punya
biar ku telan pahitnya
agar kau bahagia
siang dan malam aku menanti
walau diri ku tak dipeduli
sayang kau tak menyedari
cinta mu ada disini  -
bisikan cinta

lagu ni malay version . yang english punya , tak jumpa lagi .
dah lama dah carik . lagu fav abah .
rindu abah laa .
sok fon angah lagi k ?


saket 

bila nak men futsal khames aritu , warm up lah dulu .
kriukk kriukk kriukk bunyi tulang temulang
akibat 10 lap + hampir 30 min maen ,
satu badan saket .
fine

killer 
sok paper fluid dynamics . 
im not gonna killed by you .
insyaAllah .
tawakal tu alallah 

oke . oh . lagu ni tak tuju kat sapa sapa pun . toksah dok terasa . bye

Thursday, 21 April 2011

warning : dont read this because this is super damn boring

today i started my day with iek 108

wanna know more ?
i tell you . so please , second warning ,
dont read this if you really out of mood or just have your meal .
you either tend to sleep or
vomit the food back . oke ?

iek 108
it is a subject that called units' operation and as far as i learned , basically it is about fluid dynamics .
so guys , fluid is moving in a pipe rite ? no doubt .
so it is our job to find the pressure , the velocity , the power needed to operate the power plant .
not only that , we have been introduced to some called apparatus in measuring the units such as decanter , ventury etc . seriously i dont know the relation of those apparatus i had mentioned above .
just hoping they would not be in my paper this monday .*pls God
Sometimes i get fed up with all this things as i do know , when i get into my jobs , there would no such thing
' finding pressure ( like we're doing now )'
because , in reality , machine would measure them for us . =.='

iuk291
based on faez , she said mathematics is the physic's language . you dont understand maths , you cant learn physics . 
i hate maths . and i donno why God creates Fareha Razali to learn maths . 
Maths make me dizzy , drive me crazy .
it consist of some boring-damn-hard+tough=chapter .
differential equation , 3-axis of coordinates , double integration , partial derivatives 
some more , the-killing- infinite siries last , fourier series .
thank God . the last chapter wont be in final paper . fiuhhhh ~

ieg102
introduction to environmental technology . we learnt about this dying earth .
atmosphere . hydrosphere . lithosphere . and some on environmental management 
as i havent started my revision yet , so  this is only  i can tell you . oh . got experiments that damn enjoy i tell you . yes . great . if you are really nature's lover , you would enjoy this course . <3
i like it much but there are tonnes notes to read about and not to forget , some calculation need to dig .

iek105
solid waste management . this subject did opened my eyes . see this world in wider angle and another side .
how many of you ever think about people working as garbage collector ? about garbage lorry's schedule ? here we are . working with them .
  • making their job more efficient ,
  • weighing all waste you have been wasted ( much of them are food waste )
  • knowing elements contained in waste so that we can separate them whether can be recycle or just dump in landfill site or even burn in hell  ( okay . no lahhh , in incineration , of course )
okayyy . finish already my review on my course .
- environmental technology 2nd semester -
* i did it because i had promised to write on my course in my prev-prev-prev-prev entry . so , here i made my promise .
* also write in english due to LSP paper tomorrow .wish me luck yawwww .  yah . bad english rite ? takpa laaaah ~~
* currently into ballad songs . ohhhh ~~~~ 
* my prev entry : i mean , my heart



malas nak cakap ngan hang dah !
jangan cari aku dah .
senang senang masok , skang nak kuaq ?
silakan !

Wednesday, 20 April 2011

///////////?

NAK JIMAT DUET !

breakfast : nescafe + biskut tiger
lunch : megi goreng SEDAP ( takdak kriukk kriukk ! hampeh T__T )
dinner : aiq bandung n buah jambu ( sayang my classmates , jumpa lagi ya pas zohor n pas isyak nanti ? <3 )
supper : nasik goreng cina + teloq + teh o beng ( hasil pembelajaran wan rusydan dan abdul hakim )

ohh miss perot !
saya harap miss perot dapat bersabar . kejapppp ja lagi . nati da balek umah , saya akan stabilize balek yep
 -____-'

MIMPI

effa sangat FRUST ! bila faez kata , 

' mimpi yang kita dapat tuh , akcelli ,, datang 5 minit sblom kita tjaga '

hahhhhh ???! takezut kowttt . yakaaa ??
sebab slama ni dok rasa mimpi tu panjangg sangat . kadang kadang tanak stop tao





kalO Readerss nak tawu , effa slalu mimpi ^^
kalo effa tidoq , tak mimpi tuu , kira jarang lahhh . 
* suka suka *

  • recently , effa mimpi effa pegi UK . tapi nek cruise . TT____TT  * ohh mimpi , len kali tuu , real lahh sikit !
  • effa mimpi effa pegi kedai nasik kandaq yang ramai orang . tapi ada sorang mamat nih asek dok ekot . muka dia jahat kot . scaryyyyy !
  • effa penah mimpi men ligan ligan . siap pegang pistol lagik kot .
  • effa penah mimpi kaki kena patuk ulaq
  • penah mimpi makan burger besaqq ! tapi bila bukak mulut .. cit . angin saje yang masok
  • first day nak g skola darjah 1 , effa dah mimpi keadaan lam klass . oke . tak sama ponn . ( i thought it would be some kind of vission . nope . hahahah )
  • effa penah mimpi hantu . pocong
  • penah mimpi movies yang effa tengok seblom tidoq , tapi tak sama jalan cita pon . ( diana rafar toreh mulut dia :[ takooowt ! )
  • effa penah mimpi dok dalam satu garden .
  • mimpi sliper effa tercabut . adehhh .
  • jatoh lam perigi pon penah .


ni laa antara mimpi mimpi yang effa engat laaa . banyak lagi . tapi tak engat . yang effa engat nih , sebab bila bangon jaa , effa cita kat mama , takpun kaklong or roomates .


i once have a nightmare .
and it really was a cruel one .
now i know ,
it was not a nightmare 
it was reality


Tuesday, 19 April 2011

my future , take note k ?

my future husband ,
ada certain things yang you kena tahu before we both meet up . first thing , you takyah nak hensem hensem sangat . effa tak jatuh cinta kat laki ensem ( kot ) . Pastu sebagai syarat , before kita kawen nati , you dah kena ada rumah . ha laa , nati dah kawen , nak dok mana ?

keta ? hum . tu takpa . effa tak suka nek keta . nati pas kawen , kita beli sama sama .

moto ? hum . effa ada .dun worry . tapi kalo you ada ex5 kaler merah pon okay . hehhe

hah , effa cakap siap siap laa sayang . effa tak pandai masak . tapi rasanya ,nanti lama lama bole kot . kot .
disebabkan effa tak pandai masak , so , effa benarkan you isap okok . oke ? tapi dokjaoh jaoh sket naah ? tak suka bawu rokok . :/

lagi apa ehh , haaaaa , lama gak pikir , you ada kat mana eh skang ? you da makan tak ? haaa , effa nih kuat makan .
bukan bukannn , kuat order . order banyak , makan sikit . so you nati kena jadik tong abeskan makanan yep ? hehehh

duet nak makan ?  dun worry . kita selang seli lahhh bayar . duet ada , kita makan . duet takdak , kita makan megi 7e sudeyhhh .

dating ? tak selalu pun takpa . yup . effa memang understanding . tapi kalo you curang ngan effa , siap !

tima kasehh laa sudi tima effa nih .sanggup tima budak sampah nii kan ? ya laaa , dulu course teknologi persekitaran , sebab tuu ah effa bergelumang ngn sampah skang . you tak kisah kan? sebab tuu effa sayang you !

you , you kena pandai pujuk tau ? plissssss

bab hantaran , errr ermmm . no komen .tak mahal sangat lahhhh . suka number 2 ngn 7 . you ? :P
berkemas ? kachangggg . yupx . effa suka berkemas . dan errr suka jugak selerakkan .

hah ! you kena rajin tao ! you pun kalo boleh kena pandai bab elektrik . senang sket . tayah nak panggei pomen .






errr , bakal hubby , mak you tak garang kan ??

b , effa cam badmud sket lah malam neh . :(
bila  kita nak jumpa nihh ???

Monday, 18 April 2011

beliau faridah binti hussien

sori . muka effa yang lebih .
motif : nak tunjuk baju . baju yang mama pakai tuu , baju effa .
kecik kan mama ? =.='


mama effa nama faridah binti hussien
umoq mama taon nih 47
dah ada cucu sorang 
eh lupa , suami nama razali bin ali

mama effa tyme kecik kecik dulu , garang taooo 
garang lagi dari abah .
tapi skang , abah lak yang garang . -_-'

mama dari dulu memang menteri kewangan 
duet mama yang pegang . hehehhh
sebab mama ni tawu apa yang penting n apa yang tak penting .
kalo abah , zap jaa apa nak .
so , kecik kecik duluuu ...
" abahhh , nak beli niii ... , niii , niiii ?? "
" hurmm , oke . kalo mama bagi , abah bagi .
"
adehhh . memang tak dapat laa gamak

mama ni jugak pentingkan brand .
kecik kecik dulu memang baju branded jaa suma .
 " tahan lama " , mama kata 
TAPI 
effa tak sukaa laa . sebab barang tuu tahan lama laa , effa kena pakai baju re-use kaklong .
 waaaaaaaaaaaaaaa 
skang dah besaq , genetic branded tuu , turun kat kaklong jep .
angah ngn adek , baju supermarket pon boleeee

effa ada apa apa prob jaa , memang carik mama .
" angah tak taw nak ngadu kat sapa :'( "
" isy . angah kan ada mama . ada abah . ada kawan . mama ada . jangan lupa . kakngah kena kuat . jangan bagi org pijak kita . ni ekot abah la. baek sangat ngn orang . "
- ni memang ayat mama-

mama sangat suka makan laksa dan 
angah sukaaaaaa laksa mama
* tadi p pasar malam makan laksa *

hehehhe . kalo jumpa CRV kat jalan , ni ayat mama 
" isy , lawanya keta mama ! "
-_______-' 
* abah buat buat tak dengaq *

mama suka keta kaler itam . menawan . kata beliau

mama suka kaler merah . adehh . aritu tudung merah kesayangan tbakar dek iron . terus majok n salahkan abah .
" abg laa ni , kejan ida sangat . kan dah tekoyak "
=.='   * mama yang iron
mama pandai masak . mama suka dengaq lagu tyme masak . mama pun suka nyanyi .
mama pun suka basoh baju  oke . itu keja
-___-'
mama teliti . mama rajin . abah nak p keja , pilih ja nak baju mana .
suma dah siang gantung .

mama suka perabot jati . abah dah belikan dah aritu

mama takot kucen . penah tepon abah , soh balek dari opis . sebab ada kucen branak lam bilik adek . hehehh . angah ngn kaklong pun ada tyme uh

mama suka makan eskem . hehhe . geng !

mama sangat suka ANUAR ZAIN

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

mama , angah sayang mama sangat sangat . mama tahu kan ? :')

SELAMAT HARI LAHIR , MAMA

p/s : terlalu rindukan mama

Sunday, 17 April 2011

no title lahh .

arini mangon awai ^^ 
oke . takleh syiokk sangat . 
bangon awai pon sebab tido awai semalam ^^'


so , arini bangun pepagiii baca TITAS .
homaigoddd . TITAS ? gila lah .

halaaa . baca pon pasai exam okaii . isnin nih . oke . esok .
da la banyak lakk soklan . essay lak uh .
dorang memang suka kan bila student start merepek repek 
bila jawap soklan titas tuh ? -____-''

semalam effa baru abehkan buku
28 HARI JURNAL ROCK N ROLL - MOHD JAYZUAN

gila enn ? page ada 86 jaa , kecikk lak uh . amek masa bapa minggu nak abeh ? cit .
=.='





page 4
aku tak mehu wang jadi halangan walaupun aku tak punya wang mengembara.kalau aku asyik fikirkan tentang wang,sampai bila-bila pun aku takkan keluar mengembara.aku haruslanggar semua halangan.Redah dan langgar !

page 13
aku suka hujan.aku suka bau-bau pokok,rumput,lumpur dan tanah selepas hujan.

page 25
Tuhan itu hebat,Dia tarik satu perkara dan Dia berikan perkara lain yang berganda hebat.Kena kuatlah,ini semua tipu daya dunia.

page 35
aku tak mahu terlau fikirkan tentang masa depan,ia menakutkan.ia seolah-olah mahu makan aku hidup-hidup.meratah tulang-tulang dan isi-isi badan.aku sebolehnya tak mahu fikirkan tentang semalam,kerana kekecewaan semalamakan membunuh aku sekali lagi.aku hidup untuk hari iniaku seorang pemimpi dan percaya suatu hari nanti mimpi-mimpi sedih pasti akan mati.aku tak mahu ia mengikuti aku hingga ke lubang kubur nanti 

page 73
cinta adalah pemburu.memburu sesiapa sahaja yang menyukainya...............
.......Kita adalah pemangsa dan mangsa.Tapi yang bodohnya,dalam kes aku, kenapa asyik-asyik aku saja yang jadi mangsa?

page 78
menjadi kutu rock tak semestinya bodoh.kena rajin baca buku,biar otak sentiasa aktif dan tak beku.tuntutlah ilmu biar sampai mati nanti.teruskan membaca sampai berlapis-lapis kanta kaca mata pun tak mengapa.

page 84
hidup yang kadangkala buat aku rasa macam sial dan bebal..........
........kalau ada orang yang kecewa di luar sana,kamu perlu ingat yang kamu tak berseorangan,ramai lagi manusia-manusia di luar sana yang faham dan tahu nikmat kecewa itu betapa sedapnya......
.....Aku percaya Tuhan itu ada.setiap kali aku sujud,aku serahkan segalanya pada Dia.Malanglah aku jika menidakkan kekuasaan-Nya.



psttt ! beliau pun ada pegi chowrasta tau . alaaa , yang effa g ari jumaat arituuu :P





Saturday, 16 April 2011

weeee witttt !

kita mulakan bacaan kita dengan bismillah ~
assalamualaikumm Readerssss suma ! ^^

skang effa kat mekdi .
arini ari last lepak sini . 
ya lohhh . tetiap ari , asek muka kami jaaa ,
abg waiter nih pun bole resign 


oke . peplik tak muka effa kai tudung ?
tak kan ? tak kan ? ^^



okehh . arini nak cita sai ari jumaat , 15042011 .
 pengarah projek : kak syidah
penilong pengarah : ayu
setiausaha : mayo
bendahari : dilla 
ajk keselamatan : kak yaya 
ajk pengangkutan : effa . ( pandai pandai letak seniri XD )
ajk solat : syima 
VIP : ummi 

RANCANGAN ( sepatutnya -______-' )
- cendol
- jalan jalan sikit 
- balik 
( dianggarkan pukul 4sengah sampai usm )

LAPORAN AKTIVITI
- nasik ayam
-kedai buku chowrasta
-cendol berdiri
-archade budak budak kat Komtar Walk
-first avenue
-redbox ( luar sahaja . tak mampu . NEXT TYME ! )
-queensbay
-jusco
-foodcourt
( pulang pas maghrib )



i heart heart heart you you you suma !

ksyidah , effa , kyaya . sorri dilla n syima :P


ummi , dilla , ayu , syima , kyaya , effa , mayo

ramai orang tego . masehh suma . sama sama doakan sebarang penghijrahan akan menjadikan diri lebih baik dari semalam dan . dan semoga esok , Allah akan bukakan pintu hati kita kita ini lebih kuat menghadapi hari mendatang dan menjadikan yang semalam itu sebagai proses pembelajaran 

dan ohh haaa , effa tak bertudung sebab orang . ini pilihan diri sendiri . bukan kerana famili , bukan kerana takut kritikan . cuma terfikir yang dunia ini semakin tua dan effa perlu bersedia . dunia telah menunjukkan warna sebenarnya . 

Thursday, 14 April 2011








- memori terindah tercipta -

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa
. janji .