Friday, 30 September 2011

beza 30 sept 2011 dengan 30 sept 2010

tengok kat bawah blok . ada mamat mana ntah dok tunggu awek dia . 
untungglaaa . ada pakwe yang tunggu ~ sobbss


pi karok . umi ngan cik nyanyi lagu this i promise you . dua dua tacing . 
untungglaaaa . bolei tacing tacing . effa ? takdak apa dalam minda . sobbss


dulu weekend jaa ed datang . skang ed dah ada awek baru .
untungglaaa . awek lawaa~ sobbss


gadot pun dah sibuk . taklei nak kaco dia dah .
slamat jadi faci pimpin siswa , taklah bosan sangat . sobbsss


dulu bangun bangun terus repli msg .
skang pagi pagi tengok henfon , cuma dapat sms dari celcom, mms dari maxis . ohh . fon maxis hilang . sobbss


dulu topap seminggu dua kali . 
skang sekali topap , sebulan bolei tahan . huuu


one third of me rebelling . two third of me loving it


agak agak mana mr penguin effa ehh ? (")>


Monday, 26 September 2011

convEX 2011 TER BAIK ! sumpahh

 assalamualaikum .

21 september 2011
malam TRIBUTE TO SUDIRMAN 
hokayy . basically malam ni malam nak hargai allahyarham Sudirman Haji Arshad . Tema malam ni nyanyian . so kitorang buat karaoke . mudah . cuma mula mula agak stress sebab tak dapat contestant . haihh . jenuh telepon suma mpd tapi apakan daya . 
so , malam ni okay . tapi agak kelam kabut sebab malam first sekretariat buat kerja . agak berterabur dan kami dari pihak mt kena pantau / buat kerja sekali .
overall , malam ni OKAY
 
 
22 september 2011
malam SIAPA PEDULI ?
 ini malam kolaborasi MAPIM dan CONVEX . ada artis . hafis awan nanonano , alyah kisah hati dan azhan akademi alquran . malam ni bes ahh . sebab ada artis (:
dapat tengok alyah , hafiz dari dekat . ekceli effa tak minat sangat pun artis artis nih . kalau jumpa tepi jalan pun effa mungkin tak sapa , tak mintak sign , tak tanya album baru apa suma . memanng effa camtu kot =.='
disebabkan itu , effa tak handle artis malam tu . effa pilih nak jaga teknikal dan fizikal malam tu . 
BUT THEN ! ohmaiigoddd !
VIP kami yang dari pihak MAPIM tu , sakit dada sebab musik terlalu kuat . beliau mintak panadol . effa berlari ke booth sekretariat nak dapatkan panadol . tapi malangnya , tak ada ! takot gila . pastu VIP tu dah macam teruk . orang dah start kipas VIP tuh . effa doa sangat sangat tak jadi apa apa . bila dah dapat panadol , TAK BOLEH BAGI . sebab , takdak pegawai perubatan kat situ . VIP tu request makanan . effa lari , bawakan bihun goreng , tapi dia tak bolei makan . nak makan roti . 
effa pun mencari lah roti kat tapak ekspo tuu . takdak . effa belikan muffin . VIP tak makan pun :( pastu request air manis . berlarilah lagii ke booth hilal , mintak air ..
last last ambulance sampai . masuk icu dan 2 hari lepas tu dah bolei discharged .
ini pengalaman .
overall , malam nih GEMPAKKK kot . dah macam gimik dah haaaa :P

23 september 2011
malam APRESIASI AIDILFITRI
malam sambutan raya . disebabkan malam ni mudah , sebab konsep dia open house dan juga ada mc yang cekap , alhamdulillah semua okayy . kami mt lepas tangan untuk malam ni sebab malam ni mudah .
overall , malam yang INDAH (:
 
 
24 september 2011
malam SENI NUSANTARA
malam ni international performer . mula mula ingatkan rumit malam ni , tapi berkat persediaan , suma lancar . flow cantik . tak susah nak uruskan dorang nih walaupun dorang tak pandai nak komunikasi dalam english ..dorang dah well-prepared . so do we . malam ni mt suma turun bekerja . boleh dikatakan mt merupakan tunjang malam nih berjalan lancar .
ada dari medan , songkla , sarawak , sabah . 
overall , malam yang unik dan penuh warna (?) .

25 september 2011
malam EKSPRESI DIRI 
opening , kpop , salsa dan persembahan ular . main-nya adalah white percussion unit .
malam nih havoc gila . macam pi mini gig kot . HAHAHA ..
effa as well , tak berminat sangat nak approach artis . tapi disebabkan effa rasa bersalah ( tak layan hafiz dan alyah elok elok ) , so malam ni effa macam tunjuk interest kat WPU nih . dorang nih really energetic and we the audience did dance together down the stage . effa mula mula rasa malu , tapi effa pikir , kalau kami buat havoc camnih , penonton takkan lari . effa agak risau crowd berkurang sebab persembahan ni sejam . so bila buat RAMAII depan stage tuh , so ramai akan tertariklahh . HAHAHA
overall , effa puas hati dengan show malam ni . the night was SUPERB


kesimpulan 
persembahan malam malam CONVEX 2011 TERBAEK . kalau nak lawan dengan tahun lepas , tahun ni beribu kali ganda lagi bagus . kita tunggu apa ada tahun depan . 
* sapa yang grad tahun ni sangat untung ! *
cc : abg wafi , kak nasz , abg syahmi , abg haja , abel benjamin , abg hazim , abg adi , abg apis sasuke .



kepada nama nama dibawah , terimakasih atas sokongan / dorongan / kerjasama anda . 

abg fudz , tasya , umi , anak anak pnk , TP CONVEX , sekretariat CONVEX , abg haja , abg azhar , en murshid ,daddy faris hakim , kak andy , shabi wong , natasha alina , wan haniza , abg PA system , kawan kawan entech .


semua yang baik itu , datang dari Allah .
semua kekurangan effa itu adalah khilaf effa semdiri .
effa salah , effa mintak maaf .

Tuesday, 13 September 2011

.

nanti effa update .