Monday, 27 June 2011

tak penting .

assalamualaikum
n
olaaaaa ! ^^

bagan serai
oke . semalam dah abeh NRIC .                 feeling : LEGA
arini dok umah .                                        feeling :  BEST GILA
30 julai ke langkawi .                                 feeling : TAK SABAQ
stay usm sebab ConvEx .                            feeling : haihhhhhh~~
tak update blog tapi counter dok naik .    feeling : PEPLIK !


-        nati effa uplod pic nric . to be honest , tak tawu bila . sebab pic tuu bukan kat effa . ni susah bila kita depend kat orang . haihh . so , kena tunggu ja laaa .

-        brek moto senget . fuuuuu ! sapa yang bengkok kan ?! pls lah mengaku .

-        suma orang ada problem hati jugak ke skang ? hahahah ! 




-        tenkiu pada sesiapa yang like status tuu . sekurang kurangnya , bila balek NRIC , penat penat , bukak lappy , napak ramai orang like , itu pun da cukup bolei buat effa senyum . (:

-        kepada yang stalk blog nih , ehem . tak yah stalk lahh . tadak apa bes pon . hahahah


-        kepada orang yang saya suka , saya …………….

okethanxbye 


Sunday, 19 June 2011

kepada kamu yang effa suka .

Maafkan aku kiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu


tak tahu lahh kenapa . tapi bila dengaq lagu ni , tetiba rasa sayu .


sobsss . 

Tuesday, 14 June 2011

part4 - matrix perkara terbaek lam hidup !

olaaaa !
arini mood SANGAT OKAII ! heh
soooo nak crita part4 . :)


kmpp – kolej matrikulasi pulau pinang .

oke . honestly , effa memang aim matrix . pas spm memang nak masok matrix . ( oke . sebab tyme tuu tak tawu matrix ni susah =.=’ )

so ,
bila dapat surat tawaran matrix nih , sumpah bes gilaa lah .
mana tak nyaaa , suma member suma dah masok u.
uitm , a-level sumaa ,
kira suma dah ada tempat masing masing . effa ?
berdoaa dapat matrix . bila dapat ! yippieee !
Alhamdulillah .



so , 1st day kat matrix , ramai gilaaaaa . memang hish . ramai sangat . ada tok orang , pakcik makcik sumaa laa . tapi yang antaq effa just mama abah ngan adek je lahh .buatpa nak antaq satu rombongan p kmpp kan ? =.=’
tapiii , sapa yang buat camtu , tak salah :)
bolei bawak tok tokwan jalan jalan kan ? heh

life kat matrix , SIMPLE . n tak lupa , FUN . rasa sangat easy sebab suma dah di-schedule kan .so ekot ja laa .
lagipun , dulu effa dok hostel gak kann .

dapat kuliah f5 praktikum p5 .
f5p5
waktu dapat tuuu , cam chiiii ! apa kejadah f5 ngan p5 nih kan ?
pastu orang cakap , f5 tu kuliah , oke.
p5 tuu praktikum . hum . sumpah-tak-tawu !


skip skip skip

first tyme lam klass . dok sebelah syud aka zowie
sebelah kanan , bai .



first day tuh , dia buat vid call tao ngan member tempat dia keja dulu *mekdi . kawan dia tu bisu / pekak kot . so dorang guna bahasa isyarat . waktu tu macam woahhhh ! guna bahasa isyarat youuu ! pastu cik zowie nih ajaq laa effa sikit sikit . heh

bai lak , effa engat dia sebab dia kata mata effa lawa . ehem !
kontek lens saya memang lawa :P

so in short , camtu lah kami bolei kenal . rapat . dan jadik besfwen . antara kami tiga , syud paling well-organised . dia siap cepat , tuto siap , tulis laju . dia kidal . rajin dia nih . slalu tanya lec kalo tak paham . very determined girl . slalu senyum . eh bukan . gelak . hahaha . bes lepak ngan dia nih .
wei , hang engat tak kita kena marah lam first klass English sebab buat soklan math ?! HAHAHAHAHA . sampai skang aku benci cikgu tuuuu !



tapi !
tak complete geng kami kalo takdak bai ! heheheh
bai nih well-organised gak . tapi dia slalu siap lambat . tuu effa tak blame her sebab antara kami tiga , blok dia palingg jaoh . sian bai . as far effa kenai , bai nih pandai simpan duet . dia pun rajin . slalu tanya syud kalo tak paham . kuat makan . hehehe .

tapi kalo nak crita sorang sorang susah . sebab kami hampir sama .
meh effa cita rutin kami dulu .

pukul 7 ++ syud akan tunggu effa kat kafe . dia akan makan dulu . sebab dia awal ;)
pastu baru effa turun , kalo sempat , makan . kalo tak , tak makan . pastu kitorang tunggu bai . pastu bai pun sampai laa ngan senyuman diaa . sambil senyum kata , aku lupa nak iron baju ! HAHAHAH . tapi yang effa prasan , kami slalu TERpakai baju kaler sama . ni tak tipu. kitorang tak plan pun taoo .slalu tersama ! hehe .
pastuu g laa klass . tyme rehat , makan . takpun g lib . tak pun diri luaq lib =.=’ sebab nak aircon . hahahah .

waktu zohor , kitorang tak balek bilik . kotorang gi surau jep . tidoq . hahahaha .
siyes laaa . tido . sementara tunggu azan .

pas semayang , kalot kalot jalan g klass . tapi kalo lapaq , lambat mana dah pun , tetap gak kitorang singgah ‘starrbuck kmpp’ beli fries . heheheh .
air kitorang tak risau . syud slalu bawak air . hehehe . besauu tao botol dia .
memula risau gak sebab effa napak syud nih cam skema tao . bai lak napak rilex . tapi , tuu suma luaran .
sebab hakikatnya , kami tiga sama .



pasal sem satu , okei . effa dapat teruk . 2.9 . memaen sangat kannnn . pastu insaf insaf insaf . -.-‘’

sem dua effa start pulon . erk . taklah sangat . tapi effa bolei kata my effort paid . result okei laa , sampai bolei jejak kaki kat usm :)

roommates ? oke . sorri tak sebut . hehheh .
ckin , wanah , fara .



ckin ngan wanah ni dah lama kenal . so dorang nih kamcengg ahh .

 fara nih ex-mrsm . dak pandai nih . dia suka maths . haihhh . effa benci maths ! tapi cik fara nih ajaq , effa bolei paham . hehehe . dia nih baek ( erk . suma orang pun baek ) . effa slalu pinjam baju dia . dia tak kedekut . kami kamceng gak laa . lepak tas katil dia tengok movie . heh . rindu !

pandai . pandai gilaaa . hampir sangat ngan 4flat . ckin pun tak berkira . effa slalu pinjam kasot dia . dia ada bayak kasot . hehehehe

muka cam siti nurhaliza ! ahhahaha . dia nih pun pandai . dia ja budak hayat . paling ingat pasal wanah ni , dia slalu pakai kaler baju ekot hari . kalo jumaat tuu , hijau . rabu pink kot . ntah . hahahah . dia pun rajin .

kawan laki ? tettt . sejak skolah menengah , effa memang takdak kawan baek laki . sampai laa matrix . takdak . blurr ja .
stakat crush tuu , belambak . tapi takat tu je lah . kita nih sapa nak suka kat orang . sobbsss




syud – aerospace eng – ukm 6julai
bai – chem. eng – uitm shah alam 27 jan
fara – maths – upsi 10jun
ckin – applied physics – usm induk6julai
wanah – medic – upm 30sept
*kalo tak salah laaaa

kalo bolei ulang balek , memang nak ulang zaman matrix . rindu sangat ! suka sangat .ni satu chapter of my life I would never regret ! 




tenkiuu pada sesiapa yang concern pasal previous entry .
kepada sesiapa yang terasa , merasa , berasa atau apa apa lah , yes . saya sengaja .
nak tau cana problem tuu solved ? 
nati kita printscreen lagik nah ? HHAHAHAHAHAH
*gelak jahat riak serta takbur 
=.='

Friday, 10 June 2011

warning to you miss PINA SHARKina

okei . add remove , add remove , add remove . memang suka maen maen camtuh eh ? camni laa nak cakap . effa tak suka .
once you're ready to deal with me , say it loud to my face . 
honestly , rasanya kakpina ni geng baek kot . ye lahh , stiap ayat tuu ada hadisnya , ada hukumnya , ada peringatannya . yeah it's totally good for you .
but hell yeah im not into that n i dont care how much words of hadith you can tell , i'll still stick with my feeling towards you . nothing can change it .
i tell you now , i wont repeat it again as i've even said it before ,
STAY AWAY FROM MY LIFE






oke . memang tak bolei tahan dah . effa betul betul dah lupakan apa yang jadik . effa dah cakap , effa baru klash ngan shark . so , kalo ada masalah LOVEY DOVEY ngan shark , pls jangan laa cita kat effa . effa tak sanggup nak dengaq . tapi dia still crita . pastu i beg her .
i wrote 

kakpina, takpa. takyah explain apa2 pun oke? effa oke dah skang. kawan cam besa. kakpina chillex. effa okei.. (:


i begged her . jangan cita apa apa pasal cinta dia ngan shark kat effa . still, nak crita lagi . pasal shark hack fb dia laa, shark add diri dia seniri lam fb la , shark tukaq pic depa laa, shark tukaq gambaq ym dia lahhh .
shit . knapa nak crita ? kau paham takk prasaan aku tyme tuh ?
penah kau pikir aku nih ada prasaan ?!

dia yang remove effa dulu . bukan effa yang remove . nak kawan ngan shark pun , dia tak kasi . oke fine . effa remove shark .
pastu effa blocked both sebab effa nak stop stalk profile dorang .
then dia hot sebab sebab effa block . apa lagi yang kakpina nak ? kata nak kawan . tapi remove effa . bila effa block , sedih sedih tacink suma la . suma seems macam EFFA YANG BERSALAH ! 
demmmm .

pastu effa unblock , antaq msg . tenkiu sebab unblock . pastu add as fren . 
ikut hati , memang taknak approve . tapi pas sembang ngan yad, yad cakap mungkin kakpina tengah susah n need help . pastu effa terbaca satu link kata ..

kalau kamu tolong orang di dunia , nescaya Allah akan tolong kamu di akhirat kelak .


so i approved her . tapi takdak apa maklumbalas . i hate bila dah add , tak keep in touch langsung . tapi effa sabar . effa ignore .

balek kem , 



sebab tuu effa antaq msg atas sekali tu .
pemaaf kan ? tolong maafkan saya .



warning : kan effa penah cakap , dont ever try to mess with me 

Thursday, 9 June 2011

sepatutnya kisah hati part 4 tapi nak cita THE BEST CAMP EVA !

tapi
disebabkan effa tak suka nak peram lama lama ,
so effa tulih skang
PIMPIN SISWA LANJUTAN
NRIC – INESCO

4 JUN 2011
rasa malas nak pegi . huaaaaaaa . homesickkk gila . taknak g . dah laa ramai provoke kem tak bes lah . skema lah hapa lahh kan . so malam tadi ( 3JUN ) waktu taklimat , effa pretend happy gila ! buat muka abeh eksaited tyme dengaq taklimat en khairul eruwan . dalam hati , meronta taknak pegi . waaaaaaaaaaaaaaa

pagi bertolak . sampai tengah hari . mood memang biasa saja . dalam bas tidoq ! sampai sampai , lepak jap tepi sungai . tyme nak smayang zohor tuu , abang botak faci cakap , tidoq kat sini dulu .

waktu tuu cam watdehekkkk kan . ada sungai jaa beb . dan ada SATU toilet-tak-berbumbung-berairkan –air sungai . tak suka tak suka .

before lunch , ada satu game . malas nak cita gem apa . tapi effa first – contestant- yang- tak –laku . huwaaaaaa . tyme tuu baru bole ushar geng kejut . kiut gak

petang tuuu water confiden . bes ! first tyme kot orang lepas kat sungai gitu jep . pas water konfiden tuu ,dorang bagi kitorang maen lam air .

waktu ni effa realized yang this camp may not be that bad sebab dorang tak strict . tak garang sangat . cool ja . 

pastu  makan petang . siap khemah . ehhhh . lupa nak cakap . effa geng kambing . mbekkkkkkkkk !

malam masak . dapat kenal chin-hafis-kak eqin-ina-ikmal .

pasal masak , teettttt . serah kat dorang je lah . bukan tak pandai , saja takmoo tunjuk skill . wakakakak
pastuh pastuh ice breaking . syiokkkk ! pastu kena BELI bahan bahan buat rakit -


5JUN 
pagi - bina rakit . tengah hari . beRAKIT lahh kamiii . stress kot . kami dok last skali . citt !
 . rehat . makan . tidoq . sambung balek .
berakitlahhhh . sampai kuala kangsarrr . berlumpur lumpur lumpur .

malam tuu niat hati taknak masak . tapi bila tengok muka CHIN cam frustt gilaa jah , oke , Ina pon masak laaa . effa ? makan jaaaa . heheh . cam besa . takmo tunjuk skill ~.~





6JUN 
beRakit ke skolah ulu kenas . INI PALING BES sebab geng KAMBING dok depan . yippieeee !!!
pastu henti . rehat . masak . sambung berakit .

watdefishhhh . kitarong blakang skalik . cittttt ! takbes takbes




pastu tetiba ada jurulatih . ENCIK KHAFTI . ENCIK KHAIRUL ERUWAN . ENCIK HAKIMIE .
dorang datang tolong . ngihahahahahahaha .
syiokk abes . arigato gozaimassss !
sayang lahhh korang ! hahahaha !

lepas sampai , MANDI SUNGAIIII !
yeayyyyy ! hepi hepi hepiiiiii
memang suma orang hepi . suma senyum . suma enjoy .
sukaaaaaaaaa !

malam - masak . refleksi . check result 



 . nak baca lagi ? , silaaa ~


7 JUN 

pagi kemas tempat . okefine . group kambing ngan lembu kena buat ninja turtle . hiyeeeeeeeeeeee . penat ! tapi takpa lah . tak kesah sangat pon . ekekekek

maka berjalan lahhh kami ke BTN Ulu Kenas . before this penah datang dah sini . ada family day . jaoh gak jalan . tyme jalan ni aku jalan ngan member KMPP . mik . jalan laaa . sembang sembang . taknak bagi penat . 
dalam pejalanan ni ,, effa prasan ada sorang dak kejut nii tak suka kat effa . slalu jeling . jangan salah paham . cara dia tengok tuuu , cam benci kat aku jep . aku pon ngadu lahh kat mik . mik cakap dia dah ada awek . maknanya , beliau bukan lahh anti-ppuan . so aku assume dia anti-farehaRazali jep .sobsssss~ eh nama dia wayi . 
dia nih pandai it . nih website dia - http://heiswayi.net/

sampai sana , makan . pasang kemah . MANDI AIR TERJUN !
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
BESSSSSSSSSSSS ! 
sumpah bes . shuke shuke shuke

malam . refleksi sikit . pastu 
makan besarrr
rusa panggang . kerang bakorrr . sosej . udang bakorr
macam macam ahhh
memang takkan kebulur kau masok kem nih .
24 jam makannnn jep !

8JUN 2011
malam tadik rasa cam taknak tido . rasa rugi kalo tido . huhhh . taknak balek !
pagi basoh periuk . makan . mandi air terjun lagik . 
effa tak mandi . dok jep atas batu ngan mik . sembang sembang .

pastu kena paku ngan dak kejut . aisehhh . sori mik . sori .

pastu lunch . pastu balek . taknak balek . 


KESIMPULAN 
- kem ni kem paling bes penah aku g .
sebab tyme tak strict . bolei buat apa jaa kitorang nak . yippie !
- faci tak garang . suma baek baek ensem ensem lawa lawa . begitulah jugak pasrticipant-nya . wiwiwiwiw
-bekalan sangat banyak !
- first tyme berakit ! sampai burn muka . sobss . tapi  burn ni kejap jep . pengalaman tuuu yang penting . 
- kawan kawan baru . yeayyyy ! yelah . senang sket ila ada member sana . bolei roger roger kann . lagipun course effa nih semi-engineering . bole mintak tolong :)
- last day tuu ada berita buruk sket sebab abah kena tahan ward . suspect denggi . get well soon , abah ! tunggu angah balek eh !



Friday, 3 June 2011

kisah hati part 3

oke . skolah menengah lak kan ?

st George . bak kata abah dulu , skolah ni 8km dari umah aku kat lone pine tuh =.=’
mula mula abah antaq . pas tak tahan lama lama , aku nek bas . bas makcik Midah .

aku klass apa ntah . Akid kot . sama ngan Sharifah Maziha n Zuhairah Izzati . dua kawan aku tyme skola rendah . benda paling bes adalah aku join band . bagi aku , st George; band is cool .

pastu bulan 4 aku pindah sekolah menengah sains tun syed sheh shahahbudin . fiuhhhh . lama tak sabot , tegeliat lidah . seyesss der . aku engat skolah ni kat SELANGOR ! cit !

oke . skolah ni kat BUKIT MERTAJAM ,PENANG . dan orang sebut SOKSEK .

form 1 , besa laa budak budak . ececececce . pakai surat laa en . first crush aku , Nazrin Malek . ensem dak nih .
form 2 , ber-abang-angkat . haaaa . Ahmad Izzuddin Abu Bakar . aku engat laa nama penuh dia sebab dia orang first aku jatuh hati . hahahhaahah . malu nak ngaku . tapi aku tak penah habaq kat dia pun . sobsss . skang kat uthm kot .
pastu aku ada lagi dua abang angkat . nama tayah sebot lah ~~
form 3 , tak bes nak cita . eh , aku first kaple : muhammad shahir mad shak
form 4 n form 5 . aku pengawas . tapi tyme nih tyme paling tak bes lam idup aku . aku jadi mangsa bully . sobssobsssss

ekceli aku taktau mana pokok pangkal masalah ni . aku kawan baek ngan sorang ni . dari form1 sampai fom3. pastu aku tak tau apa aku dah buat yang sampai dia benci sangat kat aku . dia dormmate aku . dan banyak pengaruh . yalaa , lawa, kaya, bijak . bila dia benci aku , geng dia who is suma dormates aku pun benci aku . aku dipulaukan .

waktu form 4 , aku kena tuduh curik nset . reason , henpon tuu jumpa dalam box aku kat dalam bilik iron. bilik tu kira store laa . aku simpan kotak lam tuuu . bukan aku sorang ja . ramai lagi . yang HIKMAHnya , kotak aku senang bukak , dan tempat yang senang aku nak capai . apa prasaan hampa bila hampa kena tuduh jadik pencuri ?
sumpah tak bes . rasa cam suma pandang serong. suma taknak kawan . aku pun da lupa cana aku survive . sampai skang AKU PALING BENCI PENCURI . SEBAB BILA DEPA CURI , AKAN ADA ORANG YANG KENA TUDUH .

macam macam aku kena . aku jalan ngan kawan len pun , depa perli kawan yang aku tengah kawan tu dan sampai satu tahap , meja aku kena tunggang tebalek suma notes kena pijak . sedih tak ? sila sedih . pastu lak cikgu paksa jadik house captain , sebab lagik sorang tu memang tolak .

nak jadik drama lagik , dorm nih ekot rumah . so , aku kena handle depa ( dormates yang dah benci aku ni ) laa . susah aku cakap . susah . cana hampa nak pretend senyum bila hampa Nampak dengan jelas fake smile dorang kat hampa ?
kalo tyme ni dah ada tumblr , mesti aku orang yang paling banyak reblog . heeh :P

klimax nya , mama tak tahan sebab aku slalu fon mama nangis nangis . so mama datang ngan abah ngan paklang . paklang ni pakcik aku . sorang cikgu cemerlang . dorang datang discuss ngan cikgu skolah dan KEPUTUSAN nya , aku tak dibenarkan kuaq skolah .

conclusion lah , sebab hal fom4 n fom5 ni , buat aku benci skolah menengah . suma orang suka skolah menengah kan ? aku benci sangat . memang pahit lah kenangan aku kat SOKSEK . kalo ada yang manis pun , suma dah tenggelam dan aku tak engat sebab yang buruk tu lagi menghantui .


FATIN IZYANI BINTI MOHD FAZLI . dia ja tau suma cita . dan dia pun TAKTAU apa KEJAHATAN  yang aku dah buat . dia nih tengah tengah . dia mangsa . dia slalu dipesan oleh *** supaya maki aku . ‘ NIH FAEZ , HANG P KATA KAT EFFA , DIA TU @##$%$% ,@$%^^,$#^%*^%# !

dan dia pulak tak penah sampaikan kat aku . aku baru tau aritu . kat usm baru aku tau . 2 taon dia pendam suma crita . aku tanya , awat tak sampaikan ja ‘pesanan ‘ depa kat aku ?
Dia cakap dia taknak . sebab dia kesian kat aku . aku nih innocent .

aku rasa sebab  skolah menengah laa buat aku trauma . aku tak caya ngat frenship . aku taknak ada kawan baek . aku taknak rapat ngan sesapa . aku takkan senang senang percaya sapa sapa . bagi aku , cani ah jadik kalo rapat sangat . kalo PERCAYA sangat .
nak tawu , dalam doa aku , aku mesti cakap aku takkan maafkan dorang . ya aku jahat . tapi sejahat aku pun , kalo aku benci something tu , aku takkan affect orang laen supaya benci jugak apa yang aku benci .
sebab tu aku pecaya , KARMA . aku kuatkan hati . kata kat diri seniri , yang jahat pasti dapat balasan jahat . tak dapat cash kat dunia , kat akhirat sana Allah bagi la . kalo aku jahat , aku pun akan trima balasan . dan kalo betoi memang aku buat salah , aku mintak maaf .

tapi bila kat matrik , suma persepsi aku berubah ............. ( part 4 )

Wednesday, 1 June 2011

kisah hati part 2

skolah rendah seri indah . kat ayer itam . sebelah tuu skola menengah ayer itam . dari kecik gi aku target takmo masok skola sebelah uh . cegu pon suka dok perli , kalo tak blajaq rajen , p skolah sebelah !

skola tuu oke ja . Cuma aku nih penakot sket . aku rasa skola tuu banyak orang jahat . aku slalu dok napak budak cina gemok gemok , budak india , budak melayu yang memang muka staii taiko ah . aku rasa depa nati mesti buli aku .
tyme skola rendah dulu en . aku pemalas . haaa . errr skang pon sama la en . aku slalu tak buat keja skola . slalu nama kena panggei . slalu buku ada merah merah TANDA SOAL besaq besaq ! 
kena denda diri tuu alahhh dah kebal kot .  tapi en ada sorang cegu nih . cikgu YEAP . aku engat sebab dia penah lempaq buku aku . fiuuuuuuu , meluncur laju ja buku tuh . tragiss .

cikgu LIM BEE TING . aku engat sebab dia slalu tarik tinga aku . sakett woooo . kuku mak aihhhh . merah menyala n panjangggg ! haihh
KAREN TEOH . aku penah cakap kat diri aku , aku takkan lupa dia . dia nih dak cina comei lote dok sebelah aku . tyme cikgu nak kutip buku , dia mesti tolong aku siapkan J dia taknak aku kena marah . dia tak penah marah aku pun . kadang kadang tengok balek , banyak tulisan dia lam buku aku . sampai skang aku engat tulisan dia cana . dia kidal ;)
cikgu SARIDAH slalu marah aku tyme tusyen . hala . aku tak pandai . aku penah konpius . aku ter’switch’
orang = should be people = aku buat peopil
pelajar = should be pupil = aku buat puple

oke fine . aku memang bodoh . tapi tyme tuu seyes tak rasa apa kena marah . tak tacink ponnn . rilek  . sengeh . padam

besties . NURUL HANIS BINTI HASHIM . diaa nih kawan aku dari tadika . aku lupa cana kami bole kawan dan itu tak penting . satu aku bolei cakap , dia kawan aku dari kecik , besaq , n aku aim sampai akhirat sana . oke . stop emo .

pastu darjah 4 , dia jadik pengawas . pastu ada budak baru masok jugak . SHARIFAH MAZIHA BINTI SYED MUTALIB . errrk .kot? lupa . aku jadik rapat sebab anyss dah jadik prefect . dia kawan ngan dak dak pandai . MASTURA , RISHNI , MURENNA , KUAH , SYAZ , AMY n len len lah .
 Tapi
bab makan rehat , memang aniss laa dok bawak mai kat aku . sedappp wooo mak dia punya nasik lemak . aku bukan suka ngat makan pedas . tapi mak dia buat , aku bolei makan . wuuuuuu . nak nasik lemak !

aku tak pandai . slalu dapat number 20 dan ke atas . yang terbaek penah dapat , num10 . woahhhh . number10 tuu kira hebat dah la bagi aku . sonok gila baq hang !

tyme skolah aku suka pendidikan jasmani . pastu setiap tahun , aku mesti p MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG . aku buat persembahan . HAHAHAHAH .
seyes ah . tak penah nek stage amek adiah untuk akademik . slalu buat psembahan jaaaa . aifemestau ! hah

aku pi skola abah antaq ngan amek . cuma kadang kadang aku p jalan kaki . mama teman . heeeeeee :P
aku rindu laa nak jalan kaki p skolah sambil tarik beg skola yang ada roda roda tuh ! 

penah skali tuu ujan tau . aku kejut abah . soh antaq nek keta . tapi abah kata , 'PI TENGOK PAK RASYID TAK PUN SAPA SAPA NEK KETA TAK ? PI TUMPANG DEPA '
isk . aku nii pemalu . takkan la aku nak p tanya nak mintak tumpang ? ( dari kecik pun pemalu tau ! ;) ) so abah laa pi mintak . aku tak pandai nak cita , tapi point yang aku nak stress , tengok , niii laa bila kita hidop berjiran , kita tolong menolong . mak hang keja ? mai men umah aku . mak hang tak masak ? mai makan umah aku . mak aku nak balek kampong . aku tidoq umah hang malam ni . OK ja ! 

game . dulu dok men apa ntah nama dia . tapi dok list pekataan ekot initial . contoh laaa . hang pilih Z . so , suma kena cari NAMA , NEGARA , BUAH , dan len len ekot initial Z . pastu sebut sorang sorang . taklei sama ! 
aku rasa cam boring gak gem ni . tapi tyme kecik kecik men ni ahh .

aku engat penah men RODA IMPIAN . hahahaha . siap buat roda nak pusing kot . pakai paper . hhahahaah .

biodata . heh . tak lekang . sanggup beli pen warna warni . yang tak mampu cam aku , beli pensel kaler ja . kaler tulisan tuu -.-' 
  • d.o.b : 2julai
  • p.o.b : perak
  • makanan kegemaran : rahsia / yang halal 
  • minuman kegemaran : rahsia / yang halal 
aku pun taktau saipa / sapa laaa dok suka seniri tulih , seniri nak rahsia ! hahahah
pastu las skali jangan lupa ! TANDATANGAN . hahhaha . n lipat bucu surat .
: p/s : sori tulisan tak lawa 



kat umah dok men masak masak . tapi masak masak aku simple ja . amek daun , amek batu , tumbuk . pastu ludah ludah sket , siap . hidang tas daun =.='

bawah berek aku dulu ada kawasan yang petak petak . so bole men jengket jengket . kena baling 'buah' . aku dulu guna kunci . member dulu guna kepit baju . aku advance . aku pon rasa aku hebadd men tingting nih .

men toi . nih aku suka . bes ! tayah explain panjang la . suma tao kot . apa lagi , haaa , men tali ziropoin . nih aku terer gak laaa . aku benci budak mana ntah , suka nak jadik anak bulan . cit !



 cita pasai tyme skolah rendah , sampai lusa pun tak abeh kot ~
 entry nih memang buat aku senyum memanjang .  hampa pun mesti engat zaman hampa dulu dulu gak kan ? 
kita suma penah kecik (: